Home Iets over T.C.G. Tuina Chinese kruiden Acupunctuur Voedingsleer Aandoeningen Hoge bloeddruk Onvruchtbaarheid Zwangerschap en bevalling Wie ben ik? Route Tarieven Nieuws Links
 

Hoge bloeddruk (hypertensie)

Veel personen zijn voortdurend op zoek naar alternatieve mogelijkheden voor de gangbare behandelingen bij hoge bloeddruk (hypertensie). Dit komt vooral door de vele bijwerkingen en mogelijk allergische reacties op het gebruik van vele medicaties tegen hoge bloeddruk. De Chinese geneeskunde voorziet in een natuurlijke geneeswijze van hypertensie en geeft meestal niet de bijwerkingen die de traditionele medicijnen dikwijls geven. Dit maakt de Chinese geneeskunde zeer aantrekkelijk voor personen met hoge bloeddruk of zij die een risicofactor hebben om dit later te krijgen.

En manier waarop de Chinese geneeskunde werkt bij hoge bloeddruk is het gebruik van Chinese kruiden. Deze kruiden worden op natuurlijke wijze gekweekt en gecombineerd om op deze wijze ondersteuning te geven om hoge bloeddruk onder controle te brengen. Omdat het hier gaat om natuurlijke bestanddelen, zijn er weinig of geen bijwerkingen.

Omdat de Chinese geneeskunde voorziet in een natuurlijke genezing van hoge bloeddruk is het voor sommigen denkbaar dat deze optie uiteindelijk resulteert in het vervangen van de conventionele medicatie door deze kruiden. Bovenop het feit dat de medicijnen, zoals deze door de artsen worden voorgeschreven, vaak bijwerkingen hebben, kunnen er ook andere zaken een rol spelen. Vaak hebben mensen met hoge bloeddruk ook andere medische problemen. Soms gaan de medicijnen voor deze verschillende problemen niet goed samen met de medicatie tegen de hoge bloeddruk, wat deze combinaties potentieel gevaarlijk maakt. Zeker in dergelijke gevallen kan het heel gunstig zijn om naar veilige alternatieven te zoeken tegen hoge bloeddruk.

Naast de Chinese kruiden kunnen ook acupunctuur, het aanpassen van de voeding en gedrag, Tai Chi en Qigong bijdragen aan een verlaging van de bloeddruk. Soms bestaat een behandeling dan ook uit een combinatie van deze methodes.

Het is een feit dat hypertensie op een natuurlijke wijze onder controle kan worden gebracht. Als u nu door de arts voorgeschreven medicijnen gebruikt, stop hier dan niet onmiddellijk mee. U neemt deze medicijnen samen met de natuurlijke alternatieven. U zult een verbetering zien in uw situatie. Als uw conditie blijft verbeteren kunt u, in overleg met uw arts, uw medicatie verlagen of zelfs hiermee stoppen.

Adres

Chen Mai
Praktijk voor Traditionele Chinese Geneeswijzen

Jan Ligthartstraat 127
2941 SC Lekkerkerk
chen-mai@chen-mai.nl
Tel.: 06-12145438

Aangesloten bij N.V.T.C.G. Zhong met licentienr.: 290748006602

K.v.K.: 24460327